WERKWIJZE

De eerste twee stappen in de behandeling zijn een intake gesprek en een onderzoek. De oefentherapeut gaat na waar de klachten vandaan zou kunnen komen. Wat zijn uw dagelijkse bezigheden? Welke houding of beweging veroorzaakt pijn? Samen kijkt u via spiegels naar uw houding en beweging.

De volgende stap is oefenen. Door middel van oefeningen wordt u zich bewust van uw houding en manier van bewegen en leert u hier verbetering in aan te brengen. Daarnaast krijgt u oefeningen om de pijn te verminderen, te ontspannen en om bepaalde spieren te versterken. Deze oefeningen zijn toegespitst op uw persoonlijke (werk)situatie.

Vergoedingen

Zorgverzekeraars vergoeden de behandeling voor iedereen tot 18 jaar, en voor clienten met een chronische aandoening (bijvoorbeeld ziekte van Parkinson, reuma of MS) vanuit
de basisverzekering. Daarnaast wordt oefentherapie Mensendieck vergoed vanuit bijna alle aanvullende verzekeringen.

Via deze link kunt u per zorgverzekeraar zoeken en
zien hoeveel behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen bij de betreffende zorgverzekeraar.

Zonder verwijzing naar de oefentherapeut

Sinds 2008 kunt u rechtstreeks naar de oefentherapeut Mensendieck zonder verwijzing van uw arts.

Directe Toegang Oefentherapie (DTO) maakt oefentherapie voor iedereen rechtstreeks bereikbaar. Het geeft u als patiƫnt de vrijheid om zelf, op eigen initiatief en zonder tussenkomst van arts, een oefentherapeut in te schakelen. Dit geldt ook wanneer u door uw fysiotherapeut, logopedist, psycholoog, verloskundige, chiropractor of andere hulpverlener bent verwezen naar oefentherapie.

LINKS

Overzicht van vergoedingen per verzekeraar

 

VVOCM
(Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck)

Netwerk Chronische Pijn

Rug-netwerk

ParkinsonNet

 

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.